Hogyan válassz szabás-varrás tanfolyamot?

Hogyan válassz szabás-varrás tanfolyamot?

Igen, tökéletesen érthető, hogy nem vagy könnyű helyzetben, amikor varró vagy szabásminta szerkesztő tanfolyamot választasz magadnak. A döntés nem egyszerű, ezért körültekintően érdemes utánanézni egy-egy szabás-varrás tanfolyam hátterének.

Ma már elég sok „ingyenes”, „kezdő”, stb. szabás-varrás tanfolyam hirdetése olvasható az interneten. Ezekről azonban sokszor csak a tanfolyamon derül ki, hogy az igazi tudás vagy nem ingyenes, vagy a tényleges tudásért valójában sokkal többet kell fizetni, mint ami elsőre látszott…

Elsőre jó ötletnek tűnhet egy szabás-varrás dvd megvásárlása is, de aztán előbb-utóbb kiderül, hogyha igazi tudáshoz akarsz jutni, akkor mégiscsak el kell menned egy valódi varrótanfolyamra…

Elsőre az is „jó és olcsó” megoldásnak tűnik, ha elmész egy olyan tanfolyamra, ahol „megtanítják” Neked azt, hogy a Burdából hogyan kell kivenni a szabásmintát, és hogyan alakítsd azt át a saját méretedre. De aztán a gyakorlatban az derül ki, hogy egy Burda szabásmintát mégsem tudsz tökéletesen a saját méretedre alakítani…

A ruhát megvarrod az átalakított szabásminta alapján, de bizony az nem úgy fog állni rajtad, ahogyan azt előre elképzelted… Ennek aztán nagyon nem fogsz örülni…

De hogyan lehet eligazodni a különböző szabás-varrás tanfolyamok kezdők számára néha átláthatatlan ajánlatai között?

Úgy, hogy megnézed, hogy egy tanfolyam mennyi valódi tudást ad, ténylegesen hányféle fazon varrását, illetve szabásmintájának az elkészítését tanítják meg Neked.

A nadrágfelhajtás, egy neszesszer megvarrása is fontos dolog, de nyilvánvaló, hogy a valódi szabás-varráshoz komplett tudásra van szükség. Ez még egy hobbi varrótanfolyam esetén is igaz.

Mit célszerű ezért mindenképpen megtenned?

A legjobb ötlet, ha személyesen beszélsz azzal, aki a tanfolyamot ténylegesen tartja. A személyes beszélgetésből ki fog derülni a számodra, hogy az igényed és elvárásod összhangban van-e azzal, amit a tanfolyamon meg fognak Neked tanítani.

Ennek a weboldalnak a böngészése közben ezért mindenképpen hívd fel a +36-20 978 7252 számot, és tedd fel az összes olyan kérdést, ami elősegíti a legjobb döntésedet.

Látni és tapasztalni fogod, hogy a Szabás-Varázs Alkotóház tanfolyamain olyan komplett szabás-varrás tudást fogsz kapni, amelyet mindig is kerestél.

Olvass el tehát minden információt az egyes tanfolyamainkról, nézd meg a videókat, olvasd el a tanítványaink által írtakat, és dönts úgy, hogy megismerhesd Te is az önálló alkotás varázsát!

Az alábbi videóban megnézheted, hogy mit fogsz kapni a tanfolyamainkon:

Oszd meg, ha tetszik!