Kiktől tanulhatsz?

Kiktől tanulhatsz

Pálföldi Anikó

Pálföldi Anikó - Szabás-Varázs Alkotóház„Tudjuk, és mindenki tapasztalhatta már, hogy bármilyen szakmáról is van szó, tanulni olyantól érdemes, aki azt, amit tanít, maga is profi szinten műveli. A Szabás-Varázs Alkotóház tulajdonosa és vezetője, Pálföldi Anikó női szabó mester pontosan ilyen szakember. Ő ugyanis már több, mint 3 évtizedes szakmai és vállalkozói gyakorlattal rendelkezik a szabás-varrás, és a szabásminta szerkesztés területén.

Anikó korábban a Dél-Alföld egyik legnagyobb textilüzemében, a varroda vezetőjeként is dolgozott, ahol nagyban is megcsinálta azt, amit kicsiben sem könnyű: olyan szabásmintákat alkotott, hogy az elkészült ruhák sokkal inkább tűntek egyedi készítésűnek, mint konfekciónak.

Anikó mára már országos hírűvé tette vállalkozását, a Szabás-Varázs Alkotóházat. Ez, a professzionális tudása mellett annak is köszönhető, hogy a lelkesedése átragad a tanulókra, ezért a szabás-varrás tanfolyam mindenkinek egyben egy óriási élmény is.

Tudom, hogy nagyon-nagyon sokan Anikótól tanulták és tanulják a szakmai fogásokat, neki köszönhetik, hogy a szerkesztés, a szabás és a varrás az eredetileg csodának és nagyon nehezen megtanulhatónak tűnő tevékenységből mindennapos, csodálatos gyakorlatukká vált.

Akár profi varrónő akarsz lenni, akár a varrást csak hobbiként akarod művelni, Anikó tanfolyamain biztosan megkapod azt, amit szeretnél: szaktudást, profizmust, hozzáértést. Így Te is meg fogod tapasztalni az önálló alkotás varázsát.

Jó tanulást és varázslatos alkotásokat kívánok Neked!”

Héjja Éva
Az Aphrodite Menyasszonyi  és Alkalmi Ruhaszalon tulajdonosa

 

Braun Erika

Braun Erika - Szabás-Varázs Alkotóház„Még az egyetemi éveim alatt elhatároztam, hogy szeretnék megtanulni varrni és alkotni…

Először hobbi tanfolyamokkal kezdtem, de nem értem be ennyivel, többre vágytam. Elhatároztam, hogy minden szabadidőmet feláldozva akkor már munka mellett megtanulok, amit csak lehet a szakmáról.

Szakkönyveket bújva gyorsan rájöttem, ehhez segítségre van szükségem, így kerestem egy profi, több évtizede a szakmában dolgozó varrónőt, aki mellett sokkal alaposabb gyakorlati tudásra tehettem szert.

Az együtt töltött idő kezdetén kiderült, szabás nélkül nincs varrás. 🙂 Így ezzel a területtel is megismerkedtem, de az elméleti hátterét akkor értettem meg igazán, amikor több év után kerestem egy szabásminta szerkesztő tanfolyamot. Ekkor találtam rá a Szabás-Varázs Alkotóházra. A tanfolyam minden percét élveztem, és Anikó világos magyarázatai minden kérdésemre választ adtak.

A tanfolyam végén nagy örömmel fogadtam Anikó ajánlatát, miszerint kipróbálhatom magam a tanításban is.

A kezdő varró tanfolyamot az első óráktól kezdve nagyon megszerettem és hobbiként tekintek rá, amit szívesen csinálok. Igazán jól érzem benne magam, mintha mindig is ezt csináltam volna. A jó hangulatú órákon hamar elrepül az idő és a tanulók is sikerélménnyel térnek haza. A varrógép megismerésétől egészen az első ruhadarabok elkészítéséig tanítom a résztvevőket, igyekszem könnyen érthetően magyarázni és megmutatni mindazt, amihez a kezdetekhez szükség lehet.”

„Erika nagyon lelkiismeretes szabás-varrás tanár lett, és a varrótanfolyamon elismeréssel beszélnek a megnyerő stílusáról, és a magas szintű szakmai hozzáértéséről. Fantasztikus érzés látni és tapasztalni azt a lelkesedést, ahogyan Erika átadja a tudását az alkotni vágyóknak, és ahogyan az alkotás öröme hétről hétre elégedett mosolyt csal a tanulók arcára.”
Pálföldi Anikó
A Szabás-Varázs Alkotóház tulajdonosa

 

Gaskó Nikolett

gasko-nikolett„Kicsi gyerek korom óta varrogatok, mindig ez volt az álmom, hogy ruhákat tervezhessek és varrhassak. Így az iskolákat is már fiatalon kinéztem, hogy hol szeretném elsajátítani a szakma csínját-bínját.

A budapesti Modell Divatiskolában végeztem mint női ruhakészítő. Itt szerkesztést és varrást is tanultam. A Budapesti Műszaki Főiskolán végeztem Ruhatervező szakon. Jelenleg hobby szinten alkotok, magamnak és ismerőseimnek , családomnak, néha felkérésre.

Időnként pályázatokon indulok, legutóbbin 2014-ben megnyertem a Gellért a divat strandja fürdőruha tervezői pályázatot.

A Szabás-Varázs Alkotóház tanfolyamát azért néztem ki magamnak, hogy a szerkesztések egy másik megközelítését is megismerhessem, egy másik módszert, amivel megkönnyíthetem a szabásminták szerkesztését. Rengeteg újdonságot és praktikát tanultam, az általam korábban ismert technikánál, egy könnyebb, jobban kezelhető módszert.

Anikó felkérésére örömmel vállaltam el a szabásminta szerkesztés tanítását is, hiszen nagyon szeretek emberekkel foglalkozni, valamint a tanítás is gyerekkori vágyam volt, és a Szabás-Varázs Alkotóházban egyszerre mindkettőt megvalósult. 🙂 ”

„Niki nyitott, segítőkész, olyan szakember, aki nem csak csinálja, hanem kifejezetten szereti is a szakmáját, és a Szabás-Varázs Alkotóház tanulói nap mint nap ezt meg is tapasztalhatják.”
Pálföldi Anikó
A Szabás-Varázs Alkotóház tulajdonosa

Nagy Anikó

A varrás iránti érdeklődés már kislány koromban kezdődött, amikor nagynéném a babáinknak szabott-varrt néhány babaruhát. Csodálattal figyeltem, hogy miként is készülnek el a ruhák. Kamasz koromban kaptam tőle egy nagyon-nagyon régi „lábbal hajtós” Singer varrógépet, ami jól működött, és akkor kezdtem el könyvekből, és újságok szabásmintáiból „gyártani” főleg magamnak, és a családom tagjainak a szoknyákat és a blúzokat.

Később elvégeztem egy varróiskolát és utána évekig csak nagyon sürgős esetekben vettem elő az akkor vásárolt, legmodernebb varrógépemet.

Hosszú évek teltek el, és kb. 5 évvel ezelőtt ismét felfedeztem magamban a varrás utáni vágyat. A Szabás-Varázs Alkotóház tanfolyamaira jelentkezve Anikó segítőkész, egyszerű, gyakorlatias és könnyen érthető magyarázatai segítségével felfrissítettem a szabásminta szerkesztő és a bonyolultabb varrástudásomat. Mivel az órák nagyon inspiráltak a tovább tanulásra, nagy örömmel elvégeztem a haladó szabásminta szerkesztő tanfolyamot is. Jelenleg a munkám mellett ruhajavítással foglalkozom, és hobbi szinten varrok.

 

Lovasné Tornyi Irén

3. osztályos lehettem, amikor a nagyobbik nővérem pályaválasztás előtt állt, és barátnői közül ketten is a varrónői szakmát választották. Attól a pillanattól kezdve érdekelt engem is ez a varázslatos világ. Így kérdés sem volt szüleim számára, hogy milyen irányba szeretnék tovább tanulni. De csakis méretes szabóság vonzott.

Az iskola után rögtön munkába álltam, menyasszonyi ruhákat szabtam-varrtam 4 éven keresztül. De az élet akkor még úgy hozta, hogy munkahelyet váltottam, és a kereskedelemben folytattam.

Majd évek múlva középső nővérem felhívott, hogy jelentkezett a Szabás-Varázs Alkotóház tanfolyamára. Az ott tanultak alapján elkészített szoknyáit, nadrágjait, blúzait megnézve kedvet kaptam arra, hogy felfrissítsem tudásomat. Itt olyan technikákat is megtanultam, amelyekkel sokkal könnyebben, egyszerűbben, ugyanakkor nagyságrendekkel profibban készíthetek ma már el bármilyen méretű, fazonú és szabású ruhát.

A Szabás-Varázs Alkotóház varró és szabásminta-szerkesztő tanfolyamai elvégzése, azaz a tudásom felfrissítése és kiegészítése után, örömmel vállaltam el Anikó felkérését. Így ma már én is segítek az alkotni vágyókkal megismertetni a szabás-varrás varázslatos világát.

 

 

Oszd meg, ha tetszik!